Als gemeente aan de slag met sociale media

Welke kansen liggen er voor gemeenten om sociale media in te zetten en wat is daarvoor nodig?

De gemeente Rijssen-Holten vroeg DUiDT een inleiding te geven over sociale media. Deze inleiding was het inhoudelijke deel van een teamuitje. Een actuele vraag, want de online ontwikkelingen gaan snel en overheden hebben vaak moeite om die ontwikkelen bij te benen.

Foto voor Arnout 4 [55207] Rijssen HoltenDe inleiding bestond uit drie delen. Het eerste deel schetste een actueel beeld van sociale media: de platforms, de gebruikers, en het gebruik. Het tweede deel ging dieper in op het social media gebruik door gemeenten in Nederland. Welke kanalen zetten zij op welke manier in en wat zijn daarin de belangrijkste trends? Tot slot is in het derde deel gekeken welke aandacht Rijssen-Holten krijgt op sociale media, welke positie de gemeentelijke accounts daarin hebben, en hoe het Twitter-netwerk eruit ziet.

 

Na de inleiding is in subgroepjes nagedacht hoe sociale media kunnen worden ingezet dor de griffie, corporate communicatie, personeel & organisatie, en klanten en bezwaren. Daaruit kwamen allerlei leuke idee├źn, maar ook de nodige twijfels en zorgen naar voren. Voldoende basis voor vervolggesprekken en hopelijk ook vervolgstappen van de gemeenten op social media vlak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.